lauantai 7. heinäkuuta 2012

Eilinen aamupäivä/päivä kului muutaman kymmenen kilometrin päästä löytyvästä outlet kylässä. Samassa paikassa oli myös "retail park" ja keskisuuri ostoskeskus. Kamaa ja rättejä oli joka lähtöön ja taisi sieltä jotakin mukaankin jäädä.
Onkos tämä nyt kenkäfriikin taivas ?

Takaisinpäin ajelimme melko mäkistä reittiä, joka kävi parhaimmillaan yli 800 metrin korkeudessa. Maisemat olivat jälleen kerran mahtavat. Ihmettelemään kyllä jäin miksi viininviljelys loppui kuin seinään alle 10 km:n päässä Barolosta länteen. Maisemat olivat suunnilleen samanlaiset, mutta viiniköynnösten sijaan rinteillä kasvoi lähinnä pähkinäpuita ja viljaa.

Illalla löysimme pienen, hiukan sivussa olevan ravintolan. Olimme pitkään paikan ainoat asiakkaat ja palvelu oli sen mukaista. Saimme kaiken huomion. Alkupalaksi isäntä suositteli jotakin listan ulkopuolelta (sen verran ymmärsin selityksestä). Annos osoittautui jonkinlaiseksi paikalliseksi kinkuksi tai oikeastaan kyllä näytti enemmän vasikan lihalta, joka oli kuorrutettu oliiviöljyllä sekä parmesanilla. Pääruoaksi tilasin päivän kalan (grillattua miekkakalaa) ja Tiina puolestaa otti tuon "Tagliere di Formaggi" ...


... ja tältä annos näytti.

Tagliere di formaggi



Ja sitten tähän päivään. Lauantai on markkinapäivä Albassa. Jo viikon aikan kummastelimme mikä ihmeellinen katettu parkkipaikka yhdellä kaupungin aukioista oikein on. No sehän tietenkin osoittautui markkinatoriksi. Vähän pitempään käveltyämme huomasimme koko kaupungin olevan yhtä suurta markkina-aluetta. Myyntipöytiä oli niin aukioilla kuin myös kujillakin. Tarjolla oli paikallisien tuottajien hedelmiä, vihanneksia, juustoja, lihoja, kukkia, viinejä ... ja tietenkin rättejä jos jonkinlaisia. Tiina sortui ostamaan neljä mekkoa yhteishintaa 38€. 



Minä taas keskityin lähinnä juomiin ..

"Camelback", kuvassa on siis 8 pulloa viiniä (repussa 3)
Mukaan jäi myös illan ruoka - grillattuja kaninkoipia (siis kani ei kana). Mukaan haudutin paikallisessa valkoviinissä, paikallisessa pestossa ja paikallisessa hunajassa paikallisia vihanneksia. Ruoka huuhtoitui alas hyvin paikallisella Nebbiolo di Alba 2009:llä.


Illalla lähdimme vielä katselemaan lauantai-illan menoa kaupungilla. Väkeä oli liikkeellä vauvasta vaariin. Pääaukiolla oli menossa nukketeatteriesityksiä ja alle kouluikäiset lapset olivat innoisaan katsomossa vielä yhdentoista jälkeen illalla. Suomalaisten lasten nukkuma-aika lienee hiukan aikaisemmin.Voi olla, että esityksiä oli vielä myöhemminkin, mutta meille tuli jo nukkumaan menoaika vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti