tiistai 17. heinäkuuta 2012

Maanantaina matka jatkuu hiljalleen kohti Suomea. Amsterdamista lähdettyämme teimme pienen koukkauksen saksalaiseen pyöräkauppaan Bocholt nimiseen pikku kaupunkiin. Ja taas tarttui jotakin pientä mukaan - jo alkaa autokin täyttyä.








Illan edellä saavuimme Kieliin. Rakennus- ja tietöiden keskeltä löytyi lopulta hotellikin, joka on juuri korjattu. Siis ihan vast'ikään, koska maalikin oli vielä märkää portaikon kaiteissa. Pieni kierros vanhassa kaupungissa ja syömään paikalliseen aasialaiseen seisovaan pöytään: kiinalaista, sushia, wokkia sen kymmentä sorttia.


Aamulla nokka kohti Tanskan rajaa. Pari kilometriä ennen rajaa on muutamia kauppakeskuksia, joissa tanskalaiset näyttävän tankkaavan ainakin alkoholia. Pistäydyimme yhdessä, joka oli kuin ruotsinlaiva kertaa 20. Tanskalaiset kantoivat lavakaupalla olutta ja muita viinaksia autoihinsa. Ja tien päälle taas, läpi Tanskan ja yli Belttien sekä Juutinrauman siltojen aina Malmöön asti. Aluksi ajattelimme pysähtyä jo Kööpenhaminaan, mutta koska emme halunneet alkaa vaihtaa rahaa kruunuiksi niin jatkoimme Ruotsiin asti - Ruotsin kruunuja oli jokunen sattunut mukaan. Malmö näyttää melko viehättävältä kesäkaukaupungilta. On paljon kahviloita ja ravintoloita terasseineen. Valitettavasti sää oli jälleen sateinen.


Huomenna matkaamme sitten Ruotsin halki ja illalla laivaan. Torstaiaamuna sitten pitäisikin olla kotona ja ehkä silloin olisi yhteenvedoton paikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti